Ny vecka - sjuk igen...

Hej.
Denna veckan har jag varit på dagis en dag. I måndags. När jag kom hem blev jag jättedålig och bara kräktes hela tiden. Mamma och pappa fick skura golven flera gånger och jagfick bada 4 gånger samma kväll (vilket ju i och för sig är kul...). Mellan kräkningarna är jag jättepigg och leker som vanligt.

Idag är det onsdag och jag har kräkt igen, för tredje dagen i följd. Jag har bara fått majsvälling att äta sedan i måndags och nu går inte det heller längre. Mamma och pappa vet inte riktigt vad de ska göra. Vätskeersättning är det som gäller nu, men hur kul är det?

I eftermiddag kommer mormor, för pappa måste jobba. Det ska bli kul. Jag har ju massor med energi till att leka ändå, konstigt nog. Mamma och pappa är i allafall glada att jag sover på nätterna (ta i trä...) för de blir trötta av att städa efter mig. Jag skulle egentligen lekt med Eric ikväll, men jag vill inte smitta honom, så mamma får åka själv. Det var ju så längesedan vi lekte, så det är jättetrist att jag missar det. Men, nån gång ska väl eländet vara över????

Kramar från Emilia

15 månader!

Hej.
Idag blir jag 15 månader. Tänk, på så kort tid har jag lärt mig så mycket! Om det fortsätter i detta tempot är jag fullärd när jag fyller 3 :-)

Idag har varit en bra dag. Eftersom jag hade feber igår så fick jag vara hemma idag också. Mamma och jag sov ända till halv nio. Sen fick jag frukost och vi lekte. Mamma skulle till jobb efte rlunch och var tvungen att duscha, så jag fick bada med henne. Vår dusch är ju inte inkopplad däruppe, så mamma såg ingen annan utväg än att låta mig plaska under tiden. Jag ääääälskar att bada! Sen kom mormor och mamma körde till jobb. Lek lek lek. Sen var det dags att sova middag. När jag vaknade var Maja hos oss. Ojojoj fullt ös direkt! När Maja hade gått gick jag och mormor ut. Jag hittade bara en enda vattenpöl att hoppa i, men den fick duga. Sen kom pappa hem och till sist kom mamma hem. Ja ni hör själv. En fullspäckad dag utan att egentligen ha gjort nåt :-)

Imorgon ska jag på dagis igen. Det ska bli kul. Hoppas att jag inte blir sjuk direkt igen, för det är alldeles för lite att bara vara på dagis två dagar i veckan :-)

TACK mamma, pappa, mormor och Maja för att ni gjorde min "månadsdag" så rolig!!

Kram Emilia

Kalas och förkylning!

Hej.

Ännu en vecka har gått och det har hänt massor. Förra veckan var jag ju sjuk måndag till och med onsdag. Då skiftades mamma, pappa och mormor om att vara hemma med mig. Jag var ganska pigg ändå och orkade leka ganska mycket. Maja kom förbi flera dagar efter skolan och lekte med mig och som vanligt var det jätteroligt! På torsdagen var det dags för dagis igen. Mamma och pappa tyckte att jag var pigg och hade sovit bra så det var bara att gilla läget. Och som jag gillade det! Jag märkte att jag hade saknat dagis jättemycket. När jag kom dit sprang jag in till leksakerna utan att ha tid att säga hej då. Och när mamma hämtade mig ville jag först leka färdigt. På fredagen var det likadant. Mamma tycker det är skönt att jag inte gråter när hon lämnar mig. När mamma hämtat mig på fredagen åkte vi in till stan. Det var fika med Astrid och hennes mamma och så Astrids kompis Ludvig med sin mamma Ulrika. Det var mycket trevligt. Ludvig var jättetrött så de gick hem när vi andra gick ut på stan. Mamma skulle handla en present till en liten bebis som heter Jonathan. Honom har jag inte träffat än, men det ska bli kul när det blir dax. Sen träffade vi mormor på stan och hon busade lite med mig på gågatan. Mamma och jag åkte och hämtade pappa på hans jobb sen och så var det dags för veckohandling. Det var kul. På Kvantum träffade vi Nelly och Sandra. De fick se hur busig jag är när vi handlar. Mamma fick minsann jaga! Sen var det en mysig eftermiddag och kväll hemma och jag somnade redan kl.19. Det tyckte mamma och pappa var bra, för då fick de äta och mysa lite ifred framför Tv'n.



På lördagen var det dags för kalas. Vi tog det lugnt hela dagen och pappa jobbade på badrummet där uppe. Mamma och jag lekte lite och sen sov jag i min vagn. Maja kom förbi en sväng och busade lite också. Sen var det dags att göra sig fin. Jag fick bada med pappa och sen klädde mamma på mig min fina lila klänning från POP som jag fått av farmor och farfar. Mamma tyckte jag skulle ha den eftersm vi skulle på farfars kalas. Farfar fyller 55 och farbror Johnny 35, så det var 90-års kalas. Det var jättekul. Så mycket folk!!! Och så många roliga barn. I min storlek (ja något mindre...) var där Ella och Felicia. Sen var det Max, Maja, Julia, Dennis, Andreas, Ebbe och Alma. Ojojoj vad kul med så många stora barn. Vi fick god mat och massor med gott. Tårta och chokladboll. Mums! Sen tittade de vuxna på melodifestivalen och då tyckte faster mia att vi kunde passa på att busa lite. Jag fick bada i vasken i köket. Mia är min nya favorit och detta var det roligaste kalaset jag nånsin varit på!




I söndags hade jag feber igen. Så det var en lugn dag. Mormor var hos mig för mamma hjälpte pappa där uppe. Igår var det måndag och jag skulle gått på dagis. Men jag var sjuk, så mamma fick vara hemma med mig. Idag är pappa hemma. Jag är ganska pigg för det mesta, men sen får jag febertoppar och då blir jag alldeles hängig ett tag. Léon är oxå sjuk. Han har fått vattenkoppor, och det är tydligen nåt som går på dagis. Stackars Léon!!




TACK familjerna Saxne för ett superroligt kalas. Och tack Max och Maja för att ni leker med mig!




Och en stor kram till min mormor som hämtar mig på dagis och passar mig närhelst det behövs. Det är bra att hon slutar tidigt två dagar i veckan tycker jag :-)




hej svejs!

Fullspikad helg

Hej igen.

Idag är det måndag och jag är sjuk. Pappa är hemma med mig. Fast jag är inte jättesjuk, utan lite förkyld och har feber. Kan det vara för att vi har varit igång hela helgen??

Jag glömde berätta att jag träffade Astrid i torsdags. Hon och hennes mamma var hos oss och fikade. Så stor hon har blivit. Sitter jättebra själv och tyckte om att leka med några av mina leksaker. Jag gick och hämtade saker till henne och det var kul. Stark är hon också. Jag fick verkligen anstränga mig för att ta vissa saker ifrån henne. Hon hade väldigt mjukt hår också som jag tyckte om att klappa. Fast mamma tyckte att jag var lite hårdhänt emellanåt, men det var inte meningen. Jag har bara inte riktigt koll på hur hårt jag tar. Men Astrid verkade inte tycka att jag tog hårt. Hon är tålig :-)

I fredags hämtade mamma mig tidigt på dagis. Morfar var och hälsade på på eftermiddagen och det var kul. Han fick en massa pussar av mig. Sen körde jag och mamma och hämtade pappa på jobb. Det var visst lite bråttom, för vi skulle bort sen. Mamma handlade medan jag satt och busade med pappa i bilen. Sen gick vi bort till Léon och hans föräldrar. Vi åt en massa god mat och sen blev jag och Léon jättetrötta och våra föräldrar fick natta oss. Jag fick sova i Léons rum, i hans stora säng. Léon sover inne hos sina föräldrar i sin spjälsäng, så det gick ju bra. Våra pappor vann mot mammorna på Alfapet, fast mamma och Sabina säger att de fuksade. De hittade på egna ord...

På lördagen vaknade jag tidigt och pappa gick upp med mig. Mamma låg kvar och sov en timme till. Hon skulle på match. Pappa och jag åkte in och tittade på matchen. Mamma spelade inte för hon har ont i sina knän, men mammas lag var jätteduktiga. Så bra har de inte spelat innan när jag har tittat. Tyvärr förlorade de, men det var i alla fall nära denna gången. Sen kom mammas kompis Louise. Hon busade med mig och stannade ända tills jag gick och lade mig. Jag fick feber och var ganska trött, för jag hade inte sovit på dagen som jag brukar. Förresten, Astrid och hennes mamma kom också förbi. Jag orkade inte busa så mycket, men det var kul att se dem igen!

På söndagen vaknade jag också tidigt. Nu var det mammas tur att gå upp. Hon var trött för jag har tydligen skrikit mycket på natten. Inte konstigt när man hostar så att man vaknar hela tiden... Pappa sov i några timmar till. Louise hade sovit över och vaknade lite innan pappa vaknade. Så jag fick busa lite med henne på morgonen också. Sen åkte mamma och Louise iväg. Då kom farmor och farfar. Farfar skulle hjälpa pappa i badrummet där uppe och farmor passade mig. Det var jättekul. Farfar lekte oxå lite i mitt tält som ni kan se på bilden. Full rulle och sen somnade jag. Farmor och farfar var kvar när jag vaknade, sen åkte de hem. Mamma kom lite senare och då blev det bus igen. Sen tittade vi på fotboll. Jag fick stark hostmedicin och somnade gott sen.

Tack familjen Tenlik för god middag och för att jag fick låna en säng.

Och tack mormor för att du passade mig på matchen och farmor och farfar för att ni passade mig och hjälpte pappa.

Kramar från Emilia

Fredag igen!!

Hej.

Nu är det fredag igen. Ännu en vecka på dagis är avklarad. Jag får erkänna att jag varit lite ledsen när mamma och pappa lämnat mig denna veckan, men det har gått över lika snabbt. Det värsta med dagis är inte att bli lämnad där. Det är att jag bara får 3 portioner lunch. Jag blir SÅ förbannad när jag inte får sitta kvar och äta. Förstår de inte att jag ärvt min pappas sinne för mat??? Jag får väl vänja mig. Mamma säger att jag kommer att bli en lite tjockis annars. Äter själv, det gör jag i alla fall. Matning är till för små bebisar :-)

Igår trillade jag baklänges ner från soffan och slog huvudet i soffbordet. Det gjorde jätteont och mamma blev jätterädd. Så nu har mina kära föräldrar envisats med att väcka mig varannan timme i natt för att kolla så att jag inte mår dåligt. Bara för att nån tant på sjukvårdsupplysningen sade att de skulle göra så. Klart at man mår dåligt när man blir väckt. Jag hämnades genom att bli jättepigg och hålla båda vakna mellan 02 och 03:30. Ha, det kunde dom ha!!

Ikväll ska vi till Léon och äta middag. Mamma säger att hon och Léons mamma Sabina ska vinna över våra pappor i Alfapet. Jag hejar nog på pappisarna där. Fast mamma brukar vinna. Annars blir hon sur. Jag tror at tjag blir PRECIS som mamma. Hur kul kan det vara att förlora??

Skriver mer efter helgen.

Skriv gärna hälsning till mig här i bloggen :-)

Kram Emilia