Bilder till de senaste inläggen kommer snart!!

Mors dag!

I söndags var det Mors dag. Då firar alla barn sina mammor. Min mamma fick ett par fina byxor av mig och hon blev jätteglad.

Vi var ute i trädgården hela förmiddagen och jag lekte i sandlådan och gungade. Pappa satte upp mammas nya torkvinda. Vid lunch åkte vi in till farmor och farfar. Då var det pappas tur att fira sin mamma. Pappas mormor Elsa var också där. Vi fick mumsig smörgåstårta och jag fick pannkakor och glass också. Sen slocknade jag i min vagn och sov i två timmar medans de vuxna satt i solen och snackade. Mamma blev alldeles bränd.... fast att pappa varnade henne....

Sen åkte vi ut till Borstahusen och på Campingen träffade vi mormor, Rune och morbror Johan. Mammas tur att fira sin mamma... Och dessutom fyllde morbror år i fredags så vi passade på att fira honom också. Vi åt god mat på SeVen och sen lekte jag på en rolig lekplats medan de vuxna drack kaffe. Sen gick vi ut på bryggan. Det var spännande. Vi tittade när en modig farbror badade och sen gick vi längs stranden. Där var en rolig bro som man kunde hoppa på så att det lät jättehögt. Oc hsen fick jag åka på Runes cykel. Det var jättekul!

Det var en jättemysig dag tillsammans med familjen!

TACK farmor och farfar för den goda lunchen!
TACK mormor för den goda middagen!
Och tack alla andra för en riktigt rolig dag!

Kram
Emilia

Liseberg!!

I lördags var jag på Liseberg med mamma, pappa, farmor, farfar, Max, Maja och ca 390 andra från mammas och pappas jobb. Det var jättespännande. Vi åkte buss i 3 timmar för att komma dit. Jag satt mest i Majas knä, men även i farmors. Mamma och pappa träffar jag varje dag så hon dem ville jag INTE sitta. Det var superfint väder och mamma sade att hela Sverige hade hittat till Liseberg just denna dag. Där var massor med skoj att titta på och jag åkte till och med karuseller med farmor. DET var kul!! Farmor och farfar gick med mig hela dagen och mamma och pappa åkte karuseller med Max och Maja. De stora karusellerna fick inte jag åka. Mammas kompis Angeliqa gick också med oss och hon var jättesnäll. Jag fick massor med goda Pommes av henne :-) Jag får ju inte glömma att berätta om kaninerna! Där var massor med gröna stora kaniner som dansade och skojade. Pappa, farfar och jag tittade på teater också. Det handlade om riddare som jagade kaninerna. Det var jättekul och jag var så intresserad att jag satt still hela tiden. Det ni...

Jag sov inte på hela dan på Liseberg, men i bussen på vägen hem - efter att ha suttit hos Max första timmen, så somnade jag gott i farmors knä. Det var mysigt! Och vips var vi hemma igen!

TACK farmor och farfar för att ni tog hand om mig hela dan! Jag hade JÄTTEKUL!
TACK Max o Maja för att jag fick sitta hos er i bussen. Ni är världens bästa kusiner!!
TACk Angeliqa för de goda Pommesen :-)

Stora jag - 1,5 år!

Idag är det 1,5 år sen lilla jag föddes!
Tiden går så himla fort. Jag kan nästan klara mig helt själv. I alla fall om jag själv får säga det. Jag ska klä mig själv och göra allt annat. Det är bara när taket på min nya polisbil trillar av som mamma får "elpa". Och kanske ibland med annat :-) Mundiarré lider jag oxå av. Snackar hela tiden om allt och inget. Mamma och pappa kallar det jidder. Men det mesta förstår de. Och när de inte förstår så är jag så vänlig och upprepar tills de förstår. Kan bli lite frustrerande ibland...

Min dag har jag spenderat på dagis. Det var kul! Sen kom mamma och hämtade mig och vi lekte lite i min nya sandlåda som pappa har byggt. Sen ville jag inte gå in men mamma tvingade mig, så jag matvägrade. Mamma säger att jag varit lite väl jobbig på sistone, men jag fattar inte vad hon menar. Jag gör ju bara som jag vill... I alla fall var pappa hemma på kort visit innan han skulle ut och golfa (igen) och då åt jag middag. Eftersom jag matvägrade med mamma så hade jag hunnit bli ganska hungrig. Men man kan ju inte ge sig.... men när pappa kom så var det en helt annan sak och jag kunde äta igen.
Sen fick jag bada. Jag badade i nästan en hel timme. ÅÅåååååååå vad kul det är!! Men trött blir man. Efter llite lek på ovanvåningen och sen välling ärdet nu dags att nanna i min nybäddade säng. God natt alla mina vänner!

Emil, Karneval, Léon och Pripps!!!

Hej igen.
Ny vecka avverkad och massor har hänt:

I onsdags kom mammas kompisar Jessica och Johanna på besök. Johanna är Emils mamma och till min stora glädje var Emil också med en stund. De hade med sig god mat och en finfin tårta för att fira mamma som fyllt år. Och så fick mamma en superfin bukett blommor. Bunden av Johanna. Guuud vad duktig hon är!! Se själv:
I torsdags var det Förskolans dag och det var stor karneval på dagis. Vår avdelning heter Nasse, så vi hade små grisöron och rosa kläder. Vi gick över skolan i ett långt tåg och föräldrarna stod längs sidorna och tittade på oss. Sen stannade vi på kullen och sjöng lite sommarvisor. Sen var det öppet hus med fika ionne på dagis och vi gick runt och tittade på alla andra avdelningar och lekte lite med deras saker. Pappa var tvungen att jobba, så jag och mamma gick med Léon och hans föräldrar. Sen åkte vi hem till Léon och lekte i hans trädgård.
I fredags kom först morfar när vi kom hem från dagis. Vi åt gamlafarmor Gudruns finska pinnar och de var supergoda. Sen kom mormor och jag fick prova hennes solglasögon. Sen kom Léon och hans föräldrar Cem och Sabina och vi grillade och hade mysigt. Fast papporna var inga höjdare på att tända grillen...
Här är jag och Léon med hans pappa Cem.

I lördags åkte pappa tidigt för att spela golf, sen hämtade vi honom. Vi åkte bil jättelångt, så långt at jag somnade. När jag vaknade var vi i Osby hos Carro och Markus. De har en jättesöt katt som heter Pripps. Hon blev snabbt min favorit. Vi gick en runda och jag fick leka lite på en liten lekplats och sen gick vi hem och vi fick god mat. Jag somnade utan problem men vaknade nån timme senare och var jätteledsen. Mamma har läst på och tror att jag lider av "nattskräck". Och jag kan väl hålla med, allt stämmer på beskrivningen. Trist för mamma och pappa, för det är rätt jobbigt för dem. Jag själv minns inget dagen efter så det gör inte mig så mycket. På söndagen spelade pappa och Markus golf och jag, Carro och mamma gick på "byn". Vi får inte säga stan för Carro :-) Där var en superstor lekplats som jag fick leka jättelänge på. Carro gungade mig och mamma åkte den högsta kanan med mig. Fyra rutschkanor och massor med gungor och snurror. Se själv på bilerna. Såna lekplatser finns inte i vår hemkommun... Framåt eftermiddagen åkte vi hemåt igen och jag sov hela vägen hem.
TACK Carro, Markus och Pripps för en härlig helg!!!
Och TACK Johanna och Jessica för att ni kom med god mat och uppvaktade mamma! Och för att Emil fick följa med :-)
Kramar från Emilia

Spruta, plåster och bula....och så lite kalas!

Nu har det gått en vecka till och det har hänt en del sen sist. Jag har varit på 1,5-års kontroll, fast jag inte riktigt är 1,5. Jag är minsann en rejäl tös: 87 cm och 13 490 g. Det var en otäck upplevelse. De skulle hålla i mig och dra i mig och använda sånt där stetoskop som de brukar göra när jag är sjuk. Jag protesterade så gott jag kunde men det hjälpte inte. Doktorn tyckte att jag pratade ovanligt bra för att vara så liten, och att jag verkade bestämd :-) Enda gången jag inte protesterade var när de gav mig en spruta. Det var spännande.... men sen satte de på ett plåster och DÅ blev jag ledsen. Ja i det närmaste hysterisk.... tills mamma tog bort det eländiga plåstret. Då blev jag glad igen. Mamma och pappa tyckte att jag var lite konstig... Nu är det i alla fall avklarat. 1 år till nästa gång.


I torsdags var det sol och härligt igen. Vi gjorde inte så mycket annat än var ute i trädgården och lekte efter dagis. Och så åt vi ute. Det var skönt att vara ute hela dan. I fredags hämtade mamma mig tidigt (efter lunch). Vi åkte hem och jag somnade. När jag vaknade var Astrid och hennes mamma här. Vi lekte i trädgården. Efter lite övertalning så fick Astrid låna min gunga. Det gick ju bra, jag fick igen den sen, precis som de lovade... Sen kom pappa och Nelly och Kent, och sist Astrids pappa. Vi grillade och de vuxna snackade en massa. Pappa och Kent gick en runda med mig och jag somnade i vagnen.

När jag vaknade var det lördag och jag låg i min säng. Förstår inte riktigt hur det går till... Mamma och jag åkte in till stan. Jag fick vara hos farmor och farfar och leka medan mamma handlade till det kommande kalaset. Det var hur kul som helst! Vi grävde och gjorde sandkakor¨. Och så jagade jag fåglar. Sen kom mamma och hämtade mig. När vi kom hem var Eric och hans mamma hos oss. Vi gick ner till idrottsplatsen och tittade på lite fotboll och åt korv med bröd. Mums. Sen somnade jag och Eric i våra vagnar och våra mammor fick koppla av lite. Eric och Annika stannade hela dagen och på kvällen grillade vi. Som vanligt ville Eric pussas :-) Sen var det dags för oss barn att sova i våra vagnar igen. Pappa och Annika gick med oss och mamma städade där hemma. Eric somnade, men inte jag. Jag bara pratade.... så mamma fick natta mig i min säng istället. Men jag drömmer så hemska drömmar ibland och det gjorde jag denna natten. Mamma och pappa fick väcka mig och trösta mig. Sen vaknade jag igen och skrek och pappa fick sova med mig i gästrummet. Klockan 6 vaknade jag och gick själv in på migtt rum och hämtade täcket. Sen gick jag tillbaka till pappa, hoppade upp i sängen och kröp under täcket. Sen sov vi till klockan var 9 :-)

På söndagen var det sen dags för kalas. Mamma fyllde ju år förra helgen. Alla utom moster, Nonas och morbror Johan var på plats. Men precis innan gästerna kom hände en olycka. Jag slant när jag klättrade på toalettstolen och trillade med pannan först rakt ner i stengolvet.
Jag fick en stor blå bula i pannan (till mitt röda fina myggbett på tinningen...).Ingen kul start på kalaset. Jag mådde inte tipp topp men efter en timme eller så vaknade jag till igen och sen var det full rulle. Vi satt ute allihopa och det spelades kubb och slöades i hammocken. Det var en härlig eftermiddag med nästan hela familjen på plats.
Här kommer lite bilder från kalaset:
Här är jag i min fina klänning som Sussi köpt till mig i USA (taget strax före jag fick bulan...).
Alla sitter ute och äter i det fina vädret.


Hammocken var populär för både unga och gamla...

Kubbspelet anvädes också flitigt.

Det har varit en underbar vecka med underbart väder. Hoppas det blir en fin sommar i år med massor av sol och värme!!

Jag har uppdaterat tidigare inlägg med lite bilder också. Glöm inte att titta på dem :-)

Kramar från Emilia

Lååång härlig helg

Ojojoj vilken lång helg det varit. Skönt lång, alltså. Den började redan i onsdags, när mormor hämtade mig på dagis. Vi var på leket och sen i trädgården och så fick jag bada. Jag visste inte riktigt varför, för det var mitt på dan. Jag brukar ju bada innan jag ska sova annars....

När mamma och pappa kom hem var det full fart. Alla skulle duscha och sen fick vi på oss finkläder. Vi åkte till Lödde för att hälsa på Danne och Caroline. Det var en massa folk där som jag inte träffat innan. Där var en liten pojke som hette Erik, som var 11 månader. Han var väldigt intresserad av min klänning och drog i den hela tiden. Lite jobbigt emellanåt, men jag kunde ju springa därifrån om det blev för mycket. Sen fick vi god mat och alla var glada. Vid 22-tiden var det dags för mamma att natta mig. Jag fick låna deras extrarum på ovanvåningen. Tur var väl det för sen drog de vuxna igång med Singstar och guuuuuud vad de vrålade!!! Ända till kl 3 på natten...

På torsdagen vaknade jag min vana trogen tidigt och pappa gick upp med mig. Mamma körde kvällen innan, men var ändå trött. Hon säger att jag och pappa skiftas om att hålla henne vaken på nätterna. Och nu har jag lärt mig att härma pappas snarkningar, så jag påminner henne på dagarna också :-) Vi var hemma hos Adam och Pete och fikade på dan och jag fick min julklapp (vi har inte setts sen min födelsedag i november). Det var en jättefin princess-stol om jag bara älskar att klättra på. På vägen hem ösregnade och jag hoppade i alla vattenpölar. Det tog över en timme att gå hem... Mormor kom ut på eftermiddagen och vi busade och lekte. Mamma och pappa åkte in till stan för att äta middag i lugn och ro, men var bara borta nån timme. Det gjorde inget, för jag hade ju kul med mormor under tiden...

På fredagen åkte jag med pappa till Jem o Fix, och så köpte vi present till mamma. Sn lekte vi en massa i trädgården och framåt kvällen gick pappa och jag till farbror Johnny (Onny som jag kallar honom....). Mamma hade sina arbetskamrater på besök, så vi ville inte vara hemma. När vi kom hem 00:30 så hade de fullt upp med Singstar och var väldigt högljudda. Men de verkade i alla fall ha kul. Och mamma, faster Mia och Linda var nyfrisserade och fina. Här är de i full gång.... Lördagen började vi med att ge mamma frukost på sängen och sjunga för henne. Det var ju hennes födelsedag! Sen kom det en massa människor till oss, för mamma skulle på möhippa och de samlades hos oss för att äta frukost. Det var kul! Sen åkta pappa och jag till Järavallen och jag fick titta på alla träd och klättra lite. Det var SÅ mysigt! Pappa och jag hade hela dagen och kvällen för oss själva och det var jättekul!

I söndags fick mamma sova länge, efter två hårda dagar och kvällar. Sen gick mamma och jag en runda i byn och testade olika lekplatser. Men min favvis var fortfarande roligast. Där fins en kul gunga och en hög rutschkana som jag klättar upp i och åker alldeles själv. Också finns där ett litet trähus som bara jag får plats i (mamma vill inte ens försöka...). Och massor med gungor till mamma så att hon också får lite kul under tiden. Sen gick vi hem till pappa och forsatte att mysa i trädgården. Vid halv åtta gick vi in och sen var det dags att nanna.

I måndags var det dagis igen. Kul som vanligt! Sen hämtade mamma mig och vi körde in till stan för att hälsa på pappas mormor, Elsa. Det var jättekul. Hon hade grannens katt på besök och den var inte rädd för mig. Och en jätterolig gungstol. Vi fick god mat, hemmagjord potatismos och korv. Mamma och pappa fick stekt sill. Sen åt vi pannacotta till efterrätt och det var jättegott. I bilen hem somnade jag inte, till mammas stora förtret. Väl i säng så var jag tvungen att diskutera allt som hänt under helgen och dagen och mamma fick nästan sår i öronen....

Igår var det dagis igen. Sen kom morfar och hälsade på. Det var jättevarmt ute och jag lekte i trädgården i bara t-shirt. Skönt! Maja och hennes kompis Elsa kom och vi hoppade på min nya studsmatta som jag fått av Max och Maja. Det var jättekul! Vi var ute nästan hela dan. På kvällen fick jag välling och sen satte mamma mig i vagnen. Vi promenerade ihop med Leon och hans mamma Sabina. Det tog lååång tid innan vi somnade i våra vagnar och ett tag var våra mammor ganska arga på oss. Men vi somnade till sist och jag sov ända tills jag vaknade i min säng imorse. Hur gick det till??

Idag ska vi till BVC för 1,5-års kontroll. Jag ska vägas och mätas och göra en massa tester. Och så ska jag få en spruta. Hoppas det inte gör ont!

TACK fam. Kindblom/Karlsson för en rolig Valborg!!

TACK Adam och Pete för den fina stolen!!

TACK Angeliqa för att du gjorde min mamma och min faster så fina i håret!!

TACK Max och Maja för den roliga studsmattan. Ni får komma hit och hoppa när ni vill!!

TACK gamlamormor Elsa för den goda maten!!

Håll tummarna för att sprutan inte gör ont!
Kram från Emilia