SNÖ i massor

Ja nu är vintern här på riktigt. Och vi har hunnit hitta på en del sen förra inlägget. Här kommer en "kort" summering, om det nu är nån som läser....

Vi har haft barnkalas för Emila. Vi hyrde idrottshallen och härjade runt i två timmar. Riktgt uppskattat av alla ungarna som var genomsvettiga när de blev hämtade. Vi åt korv med bröd, kakor, bullar, drack saft och så lektes det en massa. Kidsvolley, fotboll och Svarte Petter var några av de lekar som provades på. Men mest populärt var det att hänga i ringarna :-)

Vi har också haft en vuxenhelg, där vi åkte iväg med Johanna och Peter. De hjälpte ju oss så enormt mycket med vårt bröllop, så nu vad det dags att tacka dem för hjälpen. Vi tog dem till Idala Gård (via sight seeing bland skånska slott, kossor, kronhjortar och allt annat kul som fanns längs vägen från Hörby till Trelleborg). Väl framme avnjöt vi först lite eftermiddagsvin med alldeles för mycket snacks till, och sen åt vi en fantastiskt god 4-rätters med det godaste köttet jag ätit nån gång. Till detta sörplade vi vin, och sen blev det lite sång och pianospel till personalens stora förtjusning. Vi fortsatte med vin och kortspel, och sen var det god natt. Efter en god natts sömn så intogs en god frukost/brunch innan vi satte oss i bilen och körde genom snöflingorna till Hörby för att ta en fika innan vi fortsatte hemåt. TACK för en jättemysig helg, Johanna o Peter!

Väl hemma så var både mormor och farmor på plats och det lektes i snön. Viola hade feber så hon fick titta på från fönstret. Sen åkte vi till frissan och klippte oss hela familjen. Tack Agge för att du ställer upp trots första advent och allt!!

Emilia testar sina nya skidor. Hon åker hellre off pist än i spåren :-)
Helgen som gtt har vi varit i Eslöv hos min moster, Eva. Det var jättekul att träffa kusinerna och även deras kusin, som jag inte träffat på många år. God mat och trevlig sällskap. När vi skulle köra hem var det hela -16 grader. Gnistrande snö och riktigt härligt vinterväder! Detta höll i sig in på söndagen, då snöandet tilltog. Nu har vi massor med snö hemma och det är SÅÅ härligt! På eftermiddagen igår var vi hemma hos familjen Waldh på lite glöggmys. Det var uppskattat av alla i familjen. Viola och Greta lekte och hade kul, Emilia och Astrid likaså. Och vi vuxna drack glögg och åt en massa gott som Maria bakat. TACK för en mysig Andra Advent! Eftersom det var så härligt väder så drog vi tjejerna dit och hem i pulka och på snow racer. Mysigt!

I lördags var det den 8 december, vilket innebär att det gått 3,5 år sedan far dog. Saknaden försvinner aldrig. Jag gråter fortfarande. Minnena finns kvar. Jag minns skratten. Fars humor. Hur han sken upp när han träffade Emilia. Hur han stod bredvid målet när jag spelade match. Att han fanns på läktaren, på första raden, varje hemmamatch alla åren jag spelade i Ängelholm. Hur sjuk han var. Hur han tinade bort och försvann. Jävla sjukdom! Vi saknar dig far!!!

Nu är det måndag igen och tusen saker att göra. Det blir Väla i em för att köpa julklappar. Ingen träning för Emilia idag, hon har varit förkyld hela helgen och behöver en lugn kväll. Viola börjar komma ifatt med ätandet efter en veckas matvägran som avslutades med feber torsdag-fredag. Skönt med någon pigg i alla fall :-)

Vad hittar ni på i snön? Har ni nån pulkabacka att leka i?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi åker pulka på golfbanan och annars går det i ett precis som för er! Fred är hemma från dagis då han hade feber igår. Hoppas nu snön stannar kvar över julen.. Kram Från fam Tihof

Yrre sa...

Tja, så mycket skidåkning blir det inte mest skoter men det gillas och bob! Vilken härlig kalaside! Jag har tur jag, vår lille fyller år på hösten så det blir automatiskt halloweenfest utomhus :D