Lite av varje

Hej.


Just nu händer det inte så mycket. Jag är dålig på att fotografera och ännu sämre på att blogga. Det är måndag idag och helgen har varit jättebra. I fredags tränade jag efter jobb, så Jögge hämtade barnen. På schemat stod sen familjemys, och alla var trötta. När vi väl fått i oss maten så var det dags att lägga lillan, som inte alls var på sitt bästa humör. Det enda som hjälper då är att sova! Så, efter att hon sjärlvmant masat sig i säng så blev det soffmys för oss andra, med Wild Kids och Gladiatornerna. Och tidigt i säng.

Lördagen bjöd på lite mer aktivitet. Dags för Emilias första inomhuscup i fotboll. Hon har inte velat vara med på någon cup innan, för hon tycker att hon är för dålig. De spelar med 04:or och 05:or och de flesta har spelat i några år. Men hon tycker att alla övningar på träningarna som innefattar henne själv och en egen boll är jätteroliga. Och hon är riktigt duktig på att ta instruktioner och koncentrera sig och hon klarar övningarna bra. Men när det kommer till spel och de är flera om en boll så backar hon tillbaka. Nu var det dags för cup bara för 06:orna och mot 06:or, och då "tvingade" vi henne att vara med. Det låter hårt, men så farligt var det inte. Vi anmälde henne och berättade en vecka innan att hon skulle spela cup. När vi förklarat att det bara var 06:or så försvann motståndet. Lite trist att det inte skulle vara med fler tjejer tyckte hon, men det var allt. Och väl på cupen så kämpade hon riktigt bra och sprang hela tiden. De har några riktigt duktiga killar i laget och alla matcher vanns med stora siffror. Och framförallt, Emilia tyckte att det var jättekul att spela! Inför dagens träning har hon inte gnällt ett dugg. Framsteg!! (och nu tror ni att vi tvingar henne att spela fotboll, men det gör vi inte. men hon lipar innan varje träning och när vi säger att då får hon sluta så blir hon arg och skriker att hon ska minsann inte sluta på fotboll!)  Medalj och diplom med hem och sen direkt till Astrid för lek.

Viola och jag fick besök av Carro och Ville. Trevligt! Sen kom Maria och Greta med de stora töserna som ville leka hos oss ett tag. Och Matti kom kort därefter. Vi drack kaffe och snackade skit och töserna lekte. Kul att se att Viola och Greta är så glada för varandra, precis som de stora. E och A ville sova över hos varandra och vi föräldrar bestämde att de skulle sova hos Astrid denna helgen och hos oss nästa fredag. Vips så var alla borta och Viola och jag blev ensamma. Jögge var på herrmiddag, och var borta hela lördagen. V och jag spelade dans-Wii och hade riktigt mysigt. Sen åt vi ryggbiff och halloumi och gottade oss med popcorn till Melodifestivalen, som hade premiär för 2013. Vidare gick Yohio och David Lindgren och det var väl helt rätt. Men det var ganska dålig standard överlag tyckte vi (jag i alla fall, Viola dansade glatt till alla utom Anna Järvinen, då ville hon stänga av TV'n). Viola lade sig efter alla sångerna och sen blev jag ensam kvar och fastnade i en film: PS I Love You. Shit, vilken film. Jag lipade mig igenom hela filmen. SÅ BRA!!!

Igår var det söndag och då var vi på kalas. Selma har fyllt 3 och töserna var bjudna på barnkalas. Viola var utan blöja för första gången hemifrån. Bilresan och första delen av kalaset gick bra, men när hon satt i sig 2 MER så hände det två olyckor på kort tid. Men men, skam den som ger sig... Hem gick också bra och hela eftermiddagen och kvällen gick bra där hemma. Och ännu en torr natt, så snart lägger vi blöjan på nätterna också. Men ungen vägrar ha trosor på dagis. Märkigt. Men det blir till att inte köpa fler blöjor när detta paket är slut, så har hon inget val. Nu kör vi!! Annars gjorde vi inte mycket igår. Glodde på fotboll. Liverpool spelade galant mot City, men lyckades bara få med sig en poäng, efter ännu en tavla av Pepe Reina. B Y T M Å L V A K T N U!!!

Och nu är det måndag, en måndag som bjuder på fotbollsträning för Emilia. Viola älskar att härja i hallen, vi blir helt slut av hennes aktivitet. Sen är det mammas tur, Friskis i A-torp. Och senare ikväll så är det andra delen av Dicte. Spännande!

Ha en bra vecka! Ska se om jag kan masa in lite foton på bloggen så här i efterhand....

Kram kram

Inga kommentarer: