Hipp hipp Hurra för Emilia idag!

Tänk, för 6 år sedan föddes Emilia. Kl. 00:10 den 20 november tittade hon ut, efter en seg förlossning. Men allt gick bra när hon väl bestämde sig för att komma ut. 9 dagar efter beräknat datum. Ut kom den finaste bebisen jag sett. Massor med svart hår, brun och fin som sin pappa i hyn och de mest underbara små mörka ögon jag skådat. Vår Emilia!!

Nu är hon 6 år gammal och har börjat i förskoleklass. Hon spelar fotboll och volleyboll och är en glad och aktiv tjej. Hon kan läsa sen lite mer än ett år tillbaka, hon kan skriva sen ännu längre tillbaka. Cykla utan stödhjul lärde hon sig innan hon blev 4, simma när hon var 4,5. Allt detta måste hon ha fått efter sin mor, eller hur?  ;-)

Hon är fantastisk och alla ni som träffat henne vet ju redan det :-) Hon har massor med underbara kompisar och det gör oss så glada att se när de har roligt tillsammans. Nog skrutit om vårt underbarn och hennes härliga kompisar :-)

Vi väckte i alla fall henne tiiiiidigt imorse, för inte ville hon att vi skulle ta ledigt och vara hemma på hennes födelsedag. Hon ville till skolan och fira med sina vänner. Hon fick en film och en pocket-ritbok av sin lillasyster och av oss fick hon en bäddsoffa till sitt rum. Nu är det fritt fram för kompisar att sova över, bara att veckla ut och bädda! Nu slipper vi mecka med madrasser som vi gått göra innan :-) Ikväll kommer mormor och farmor och farfar och äter lite tårta. En ny tradition som vi startade i oktober när Viola fyllde år. Kalas för släkten har vi ju redan haft. På lördag blir det barnkalas med sporttema. Gissa om det var en glad tjej som lämnades i skolan idag!!

Här är lite foto, från 2007-2012. Hon har växt en del...

Emilia 1 år

Foto dagis 2010
Foto dagis 2011
 
Skolfoto 2012

Tänk vad tiden går och tänk vilken stor tjej hon blivit, vår Emilia. Tänk om far hade fått vara med och se vilken härlig tjej hon är. I morfars ögon var Emilia alltid nummer ett. Han hade varit SÅ stolt!!

GRATTIS VÅR ÄLSKLING!!!!


4 avklarade!

Ja, då är fjärde träningen avklarad. Årskortet är inhandlat så nu är det bara att köra. Dags att prioritera hälsan, så att man orkar hitta på lite mer roliga saker med barnen. Jag mår bättre, barnen blir gladare. Win win!

Skickar en tanke till Maria, Annika och Bosse med familjer, som idag varit utan Lena i 3 hela år. Kramar i massor!!!

Nu ska jag heja på Kung Zlatan!

Kram och god kväll!

Hänt sen sist...

Nu var det ett tag sen igen. Och vad har då hänt sen sist? Jo, jag har varit i Göteborg på tjänsteresa. Inte så fantastiskt i sig, men på vägen hem stannade vi på Freeport utanför Kungsbacka. Jag shoppade loss och mådde riktigt bra när jag åkte därifrån. NICE!

Vi hann tillbaka till Landskrona precis lagom i tid så att jag skulle hinna på Friskis och Bas Jympa. Riktigt roligt pass. Inte så intensivt, men ganska lagom för mina knän. Kände att jag hängde med och kunce göra NÄSTAN allt. Fast visst är det roligare med Medel Styrka, där man är helt slut efteråt. Men jag fick tränat i alla fall och det känns bra.

Hem i en ilfart, in i duschen och så ta plats vid spisen. En kvart senare kom våra gäster: Sussi, Nonas och Therese. Till tjejernas stora lycka. Vi hade ju kalas förra lördagen (3 november) som dessa tre missade, så det blev ett litet minikalas. Det busades och kramades och så åt vi såklart middag och snackade en massa. Mycket trevligt. Gästerna åkte hem strax innan 23 och då blev det bums i säng för hela trötta familjen.

Lördag morgon och dags för Emilia att göra tävlingsdebut på volleybollen. Kidsvolleysammandrag i Lund stod på schemat. Laget var superduktiga och de kämpade riktigt bra. Alla visade sina talanger och vi åkte därifrån med 4 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster. Och så vars en medalj så klart. Och en riktigt stolt tjej, som hade sin medalj med på Aisies kalas som vi var på senare på kvällen.

I söndags var det Fars dag och det firades med frukost tillsammans med familjen Waldh och därefter Fars dag middag hos Jörgens föräldrar. Trevligt som vanligt! Men ack vad jag saknar min far sådana här dagar. Vi tänker på dig pappsen och vi vet att du är med oss varje dag! Du är SÅ saknad!!

Vi skulle hälsat på lilla Tuva i söndags också, men hennes mamma och bror var sjuka så det fick vi skjuta på. Krya på er, Tihofare!

Nu är det tisdag och ännu en intensiv vecka är påbörjad. Igår fotboll (Emilia), idag sjukgymnastik och volleyboll, imorgon Frisikis, på torsdag Drill och Drull och på fredag efter jobb ULLARED!! Lördag blir det volleyboll (både jag o Emilia) även start på U17's träningsläger. På söndag åker jag med U13 till Ängelholm för volleybollsammandrag. Sen blir det en liten lugnare vecka med Emilias födelsedag och barnkalas. Ska bli skönt att varva ner lite :-)

Första volleybollmedaljen är i hamn. Fler ska det bli! Och i mammas gamla tröja!

4 mot 1. Ja så går det när man bränner ut motståndarna.
 

Stolta laget har precis fått sina medaljer. Heja Kronan!


Kram på er alla

Träning, del 2...

Ja då var man igång igen. Första försöket att komma igång gick ju sådär, med nackspärr efter en träning. Nu är nacke/rygg okej igen och igår gav jag mig på att träna igen. Medel Styrka på Friskis. Jag är verkligen svag... MEN, skam den som ger sig. Det kan ju bara bli bättre. Men det är ganska frustrerande att vara SÅ svag, när faktsikt varit vältränad större delen av ens liv. Och vältränad kommer jag aldrig att bli igen. Men kanske liiiite tränad i alla fall. Komma igång och röra på mig, komma ut med mina kompisar (TACK för att ni drar dit mig Maria och Nelly) lite och få igång produktionen av endorfiner igen. Jag är lyckligare när jag rör på mig, så enkelt är det. Och till och med EN träning gör skillnad. Jag har ONT i hela kroppen idag och det var med möda jag tog mig ur sängen. Men i sinnet mår jag bättre. Det är mentalt skönt med träningsvärk (som inte hunnit komma än, så fråga mig igen om en dag eller så hur mentalt skönt det är då...) och jag längtar till nästa träning. Ska försöka hinna klämma in en träning på fredag efter jag varit i Göteborg med jobb. Men det beror på om vi hinner hem tills dess. Och så ska vi ju ha gäster på fredag kväll. Men maten går ganska snabbt att laga så det får gå. Vill ju inte vänta en hel vecka till nästa gång...

Nog om detta, nu- morgonkaffe! GOTTE!