Midsommar 2013

I år skulle vi fira en lugn midsommar med Johan, Caroline och Ville. Så blev inte fallet. Annika B skulle sitta själv med pojkarna och det kunde vi inte tillåta. Sen frågade familjen Glansk om vi skulle hitta på något. Plötsligt var vi 15 stycken. Och då bestämde vi oss att det var bättre att vara hos oss, eftersom vi har lite mer saker för de större barnen att göra och att trädgården är lite mer barnvänlig i nuläget. Då bjöd vi in familjen Waldh också för de skulle sitta själv. Går inte för sig! Hux flux var vi 19 stycken, men ack vad trevligt vi hade. Vi började med att klä och resa midsommarstången i Hålan, tillsammans med familjen Hägglund. Sen dansade vi kring den. Fler och fler kom ner till Hålan för att fira och det blev lite tävlingar med säckhoppning och en fotbollsmatch mellan barn och pappor. Vi mammor höll oss till fikat :-)
 
Vädret blev mycket bättre än utlovat och efter några timmar i Hålan var vi lagom svettiga för att gå hem och ta ett dopp i poolen. Ungarna badade mer än ett dopp, men vi vuxna nöjde oss med att vara i en stund. 10 barn från snart 2 år till snart 7 år lekte och hade kul hela dagen och hela kvällen. Inga bråk och inga större olyckor. Härligt!
 
När det blev dags för mat dukades det i köket till barnen (de 8 största) och i uterummet till oss vuxna och minstingarna. Traditionell midsommarmat stod på menyn och det var precis lika gott som vanligt. Lite snaps och god dricka till det gjorde susen. Maria "tvingade" i mig och Annika B bäska droppar, och vi gav igen. Ingen höjdare. Vi var överens om att det finns godare alternativ!
 
Lite paus i ätandet, sen blev det jordgubbar, grädde och glass. Mums igen!
 
Dagen och kvällen blev riktigt lyckade och festade på till klockan blev 2. De små barnen somnade en efter en på kvällen, i vagnar och lite varstans. Emilia, Astrid och Jacob höll i längst och var uppe lika länge som vi vuxna. Annika B och pojkarna sov över, precis som Astrid.  Tyvärr tog jag inte så många bilder (som vanligt), men jag har snott två från Maria:
 
Annika G's tur att hoppa. Viola, Alice, Carro och Ville hejar.
Greta och Maria poserar framför midsommarstången, Annika B, Eric och Valdemar i bakgrunden.
 Midsommardagen inleddes med att röja efter festen. Framåt kl. 14 åkte Berggrenarna hem och då cyklade Astrid och Emilia hem till Astrid. Viola tog en middagslur och då passade jag och Jögge också på att vila en timme. SKÖNT! Kvällen avslutades med pizza och fotboll (Brasilien - Italien i Confederations Cup). Jag somnade på soffan. Igen :-)

TACK alla som firade med oss, det blev verkligen en lyckad midsommar. "Trots" att vi bytte vår lugna stillsamma midsommar mot fullt ös och 19 personer :-)1 kommentar:

I mitt huvud sa...

Härlig midsommar ni haft med så många vänner!!