Supermorsan...

Igår var inte direkt min dag. Missade att Viola skulle på sin FÖRSTA utflykt. Jag var helt säker på att det var på tisdagen de skulle åka. Kom till dagis för att hämta henne och där var tomt. De var på Badkolonin i Borstahusen. Bara att ringa Jögge, han fick hämta henne på väg hem från jobb. Jag bröt ihop fullständigt, och Emilia fick trösta mig. Stackars barn! Ingen matsäck och inga extrakläder med sig. Hon har inte kissat på sig på dagis sedan första veckan hon var utan blöja där, vilket var i början av februari. Men såklart kissade hon på sig på utflykten. Tack Greta för att du lånade ut dina extrakläder till Viola!

Och som om det inte räckte där så fortsatte eländet. När jag hämtade Emilia visade hon glatt att hon tappat sin tand, tand nummer 7. Jag tog hand om den, och när vi kom hem lade vi den i ett glas vatten och ställde det i hörnan vid diskbänken (så att Viola inte skulle nå den och dricka upp vattnet). Sen glömde jag det. Imorse kom Emilia och sade: "Mamma, vi kan nog inte gömma glaset ända inne i hörnan för Tandfen har inte hittat det". Tack och God Natt! Jag har glömt att vara tandfe inatt. Verkligen en supermorsa! Vilken vårtermin. Verkligen! Missat två utflykter och glömt bort tandfen. Stackars barn!

Nu lider det nog inte någon större nöd på våra töser ändå, men man blir ju faktiskt rädd för sig själv när man inte kan hålla reda på nånting. Och när Viola sen protesterar sig igenom hela kvällen igår (hon vägrade äta) och hela morgonen i dag (hon vägrade allt) så blir man ju bara gråtfärdig. Men, från och med i eftermiddag blir det skärpning. Våra stackars barn ska ju inte behöva komma ikläm för att Jörgen och jag har för mycket att tänka på.

Såm nu fick jag ventilerat lite. Kanske det kan hjälpa.... Tack och hej!

Inga kommentarer: