Emil, Karneval, Léon och Pripps!!!

Hej igen.
Ny vecka avverkad och massor har hänt:

I onsdags kom mammas kompisar Jessica och Johanna på besök. Johanna är Emils mamma och till min stora glädje var Emil också med en stund. De hade med sig god mat och en finfin tårta för att fira mamma som fyllt år. Och så fick mamma en superfin bukett blommor. Bunden av Johanna. Guuud vad duktig hon är!! Se själv:
I torsdags var det Förskolans dag och det var stor karneval på dagis. Vår avdelning heter Nasse, så vi hade små grisöron och rosa kläder. Vi gick över skolan i ett långt tåg och föräldrarna stod längs sidorna och tittade på oss. Sen stannade vi på kullen och sjöng lite sommarvisor. Sen var det öppet hus med fika ionne på dagis och vi gick runt och tittade på alla andra avdelningar och lekte lite med deras saker. Pappa var tvungen att jobba, så jag och mamma gick med Léon och hans föräldrar. Sen åkte vi hem till Léon och lekte i hans trädgård.
I fredags kom först morfar när vi kom hem från dagis. Vi åt gamlafarmor Gudruns finska pinnar och de var supergoda. Sen kom mormor och jag fick prova hennes solglasögon. Sen kom Léon och hans föräldrar Cem och Sabina och vi grillade och hade mysigt. Fast papporna var inga höjdare på att tända grillen...
Här är jag och Léon med hans pappa Cem.

I lördags åkte pappa tidigt för att spela golf, sen hämtade vi honom. Vi åkte bil jättelångt, så långt at jag somnade. När jag vaknade var vi i Osby hos Carro och Markus. De har en jättesöt katt som heter Pripps. Hon blev snabbt min favorit. Vi gick en runda och jag fick leka lite på en liten lekplats och sen gick vi hem och vi fick god mat. Jag somnade utan problem men vaknade nån timme senare och var jätteledsen. Mamma har läst på och tror att jag lider av "nattskräck". Och jag kan väl hålla med, allt stämmer på beskrivningen. Trist för mamma och pappa, för det är rätt jobbigt för dem. Jag själv minns inget dagen efter så det gör inte mig så mycket. På söndagen spelade pappa och Markus golf och jag, Carro och mamma gick på "byn". Vi får inte säga stan för Carro :-) Där var en superstor lekplats som jag fick leka jättelänge på. Carro gungade mig och mamma åkte den högsta kanan med mig. Fyra rutschkanor och massor med gungor och snurror. Se själv på bilerna. Såna lekplatser finns inte i vår hemkommun... Framåt eftermiddagen åkte vi hemåt igen och jag sov hela vägen hem.
TACK Carro, Markus och Pripps för en härlig helg!!!
Och TACK Johanna och Jessica för att ni kom med god mat och uppvaktade mamma! Och för att Emil fick följa med :-)
Kramar från Emilia

Inga kommentarer: